Novi pogled na EU i izazovi u procesu pristupanja novih kandidata

Centar za građansko obrazovanje, Centar za razvoj nevladinih organizacija i Evropski pokret u Crnoj Gori uz podršku fondacije Institut za otvoreno društvo- Predstavništvo Crna Gora, a u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta Crne Gore, kroz program „Forum Škola evropskih integracija“ organizuje

PANEL DISKUSIJU
na temu
NOVI POGLED NA EU
I IZAZOVI U PROCESU PRISTUPANJA NOVIH KANDIDATA

Gosti/panelisti:

• dr Judy Batt, Institut Evropske unije za bezbjednosne studije, Pariz
• Diego Cardenas Ramirez, Evropski institut za javnu administraciju, Luksemburg
• Lora Borissova, Evropski institut za javnu administraciju, Luksemburg

Forum će se održati u četvrtak, 12. aprila 2007.g. u 18h00, u sali br. I na Fakultetu političkih nauka.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, mozete nas kontaktirati na 081 665 112.

Dr Judy Batt je ekspertkinja Instituta Evropske unije za bezbijednosne studije (EUISS) iz Pariza. Njena uža specijalnost su nove članice EU iz srednje i južne Evrope (SJE) i njihov doprinos zajedničkoj spoljnoj i bezbijednosnoj politici, kao i bezbjednosna pitanja na Balkanu i uloga Evropske unije na Balkanu.

Diego Cardenas Ramirez je predavač na Evropskom institutu za javnu administraciju – Kancelarija u Luksemburgu, za oblast evropskog prava i evropskih politika (uža specijalnost: pravo EU, proces donošenja odluka u EU i zakonodavstvo unutrašnjeg tržište), uz posebno iskustvo u SJE i regionu Balkana.

Lora Borissova je predavačica na Evropskom institutu za javnu administraciju – Kancelarija u Luksemburgu, za oblast evropskog prava i politika (uža specijalnost: pravda, sloboda i bezbijednost; unutrašnje tržište; proširenje), uz posebno iskustvo u SJE i zemljama zapadnog Balkana.

Organizatori obezbjeđuju konsekutivni prevod.