Koga Crna Gora bira?

Preuzmite publikaciju

Preuzmite publikaciju - Koga Crna Gora bira?

Koga Crna Gora bira

O publikaciji

Autorka: Milijana Radulović

Godina izdanja: 2023.


Vanredni parlamentarni izbori biće održani 11. juna 2023. godina. Na njima učestvuje 15 izbornih listi, sa ukupno 1113 kandidata/kinja koji će takmičiti za 81 poslaničku funkciju.

Cilj ovog istraživanja je da se pruži presjek tih izbornih listi u dijelu rodne, starosne, regionalne i profesionalne strukture kandidata/kinja, kako bi građani i građanke, kao i zainteresovana javnost, imali dublji presjek izborne ponude u tom aspektu.

Podaci su obrađeni na način koji ne otkriva lične podatke o kandidatima/kinjama za poslanike/ce, a pruža sve relevantne informacije postavljene istraživačkim zadatkom.


Publikacija “KOGA CRNA GORA BIRA? - rodna, starosna, geografska i profesionalna struktura izbornih listi na vanrednim parlamentarnim izborima 2023. godine“, izrađena je uz podršku Core grant regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanja i javne politike (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.