Oglas za učesnike/ce Interkulturalnog kampa

Oglas za učesnike/ce Interkulturalnog kampa

Centar za građansko obrazovanje (CGO)

raspisuje oglas za učesnike/ce

 INTERKULTURALNOG KAMPA

Ako si srednjoškolac/ka i želiš da učiš o konstruktivnim formama komunikacije, izgrađuješ poznanstva sa vršnjacima/kinjama iz različitih etničkih i kulturnih sredina, utičeš na promjene u svojoj školi i lokalnoj zajednici u cilju afirmacije i unaprjeđenja interkulturalizma – onda je Interkulturalni kamp pravi program za tebe!

Cilj Interkulturalnog kampa je razvoj vještina interkulturalne komunikacije kod mladih srednjoškolaca/ki iz različitih dijelova Crne Gore.

Interkulturalni kamp pruža mogućnost srednjoškolcima/kama da kroz petodnevni program uče o prihvatanju i toleranciji, posljedicama radikalizacije, vještinama interkulturalnog dijaloga i mirnog rješavanja sukoba, važnosti poštovanja različitosti bez obzira na lične karakteristike, ali i kako da sami aktivno zagovaraju savremeni koncept ljudskih prava, rodnu ravnopravnosti i da se odupru vršnjačkom nasilju i maloljetničkoj delinkvenciji.

Rad će biti organizovan kroz interaktivne metode, što uključuje kratka uvodna predavanja koja prate radionice, grupni rad, forum teatre, projekcije filmova, debate, simulacije i otvorene diskusije.

Ko se može prijaviti za Interkulturalni kamp?

Redovni učenici/e svih srednjih škola iz Crne Gore.

Kako se prijaviti za Interkulturalni kamp?

Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti slanjem popunjene prijave na info@cgo-cce.org sa naznakom „Za Interkulturalni kamp – SRCE“.

Rok za slanje prijava je 9. septembar 2024. do 00:00h.

Interkulturalni kamp je besplatan za odabrane učesnike/ce, što znači da troškove smještaja, putovanja, hrane, organizacije nastave i drugih aktivnosti vezanih za program pokriva CGO, a u okviru projekta SRCE: podrška osnaživanju i otpornosti mladih danas“, finansijski podržanog od strane Evropske unije uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Detaljne informacije o programu dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Interkulturalni kamp poslije procesa selekcije, a na osnovu evaluacije prijava.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte nas na info@cgo-cce.org i putem naših socijalnih mreža.