Konkurs za učesnike/ce obuke za nastavnike/ce društvene grupe predmeta

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje

KONKURS

za učesnike/ce obuke za nastavnike/ce društvene grupe predmeta

Program će pružiti priliku nastavnicama i nastavnicima društvene grupe predmeta da se kroz teorijski i praktični rad upoznaju sa novim metodološkim pristupima nastavi istorije, istorijskim kontekstom devedesetih godina prošlog vijeka, konceptom i značajem tranzicione pravde, kao i detaljima masovnog kršenja ljudskih prava u ovom periodu.

Tokom trajanja obuke, biće predstavljan i nedavno objavljen priručnik za nastavu Ratni zločini 90ih u presudama crnogorskog pravosuđa , koji daje sveobuhvatan presjek činjenica iz 90ih godina prošlog vijeka koji je važan za razumijevanje novije istorije Crne Gore i njenih posljedica.

Obuka će biti održana u periodu od 25. do 26. oktobra 2024. u hotelu Castellastva u Petrovcu.

Troškove prevoza, smještaja i hrane pokriva organizator.

Konkurs je otvoren za sve nastavnice i nastavnike društvene grupe predmeta osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.

Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na adresu info@cgo-cce.org sa naznakom Prijava na Obuku za nastavnike/ce, a najkasnije do 18. oktobra u 18h. Broj mjesta je ograničen na 25 učesnika/ca.

Ova aktivnost dio je projekta Obrazovanje za budućnost – tranziciona pravda za pomirenje, podržanog u okviru regionalnog projekta Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropske unije (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).