Oglas za polaznike IX generacije Škole evropskih integracija

Centar za građansko obrazovanje, Centar za razvoj nevladinih organizacija i Evropski pokret u Crnoj Gori uz podršku Fondacije Institut za otvoreno društvo – Predstavništvo Crna Gora,

raspisuju OGLAS za polaznike IX generacije
ŠKOLE EVROPSKIH INTEGRACIJA

Školu evropskih integracija čine 9 modula u ukupnom trajanju od četiri mjeseca, i obuhvata široki spektar teorijskih i praktičnih saznanja iz oblasti evropskih integracija.

Nastava se izvodi dva puta nedjeljno, u trajanju od dva sata (uz mogućnost dodatnih predavanja), kao i kroz stručne seminare.

Ugledni predavači i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pripadnici diplomatskog kora i ostali gosti upoznaće polaznike sa istorijatom, razvojem i funkcionisanjem evropskih integrativnih procesa, savremenim položajem evropskih institucija, njihovim uticajem na naše društvo, perspektivama saradnje u ovoj oblasti i EU fondovima.

Pravo učešća imaju kandidati i kandidatkinje čiji su prioritet sticanje novih znanja u pomenutim oblastima i doprinos afirmaciji ideja, značenja i standarda evropskih integracija u Crnoj Gori.

Kandidati i kandidatkinje su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, uz naznaku da prednost imaju svi oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma u vladinom, nevladinom, partijskom, sindikalnom, privrednom, naučnom i kulturnom okviru.

Troškove školovanja pokrivaju FOSI, CGO, EPuCG i CRNVO, uz obavezu polaznika/ca da pohađaju najmanje 80% programa.

Nakon završene Škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje. Prijave sa kraćom biografijom slati do 20. septembra 2009, na kontakt adresu:

Centar za razvoj nevladinih organizacija
(za “Školu evropskih integracija”)
Dalmatinska 78, 81 000 Podgorica
Tel/Fax: 020 / 219 120, 219 121, 219 122
E-mail: crnvo@crnvo.me ili info@cgo-cce.org