Projekcija filma Halimin put

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa NVO Hiperion i NVO Clio će, u utorak 14. oktobra 2014, sa početkom u 11h00, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, prikazati film Halimin put reditelja Arsena Antona Ostojića, koji je u Crnoj Gori svoju premijeru imao na Festivalu filma o ljudskim pravima Ubrzaj 2013.

Halimin put govori tragičnu, ali inspirativnu priču o tugovanju i jakoj volji muslimanke Halime koja pokušava da pronađe posmrtne ostatke svog sina koji je ubijen u ratu u Bosni i sahranjen u jednoj od mnogobrojnih masovnih grobnica. Film je dobio brojne i prestižne nagrade širom svijeta.

Projekciju filma će pratiti i panel diskusija tokom koje će svi zainteresovani studenti/kinje imati priliku da više čuju o važnosti suočavanja sa prošlošću kao preduslova za izgradnju mira i stabilnosti na području zapadnog Balkana i uspostavljanja REKOM-a.

Na panelu će govoriti Tamara Milaš, portparolka Koalicije za REKOM u Crnoj Gori i Zoran Mikić, predsjednik Udruženjem studenata i mladih istraživača istorije Clio.

Svi zainteresovani/e su dobrodošli!