Potpisan Memorandum o saradnji za realizaciju projekta „Koliko poznaješ Evropsku uniju?”

Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo sporta, Kancelarija za evropske integracije, Televizija Vijesti i Centar za građansko obrazovanje (CGO) potpisali su Memorandum o saradnji za realizaciju projekta Koliko poznaješ Evropsku uniju?

Projekat Koliko poznaješ Evropsku uniju? u fokusu ima produkciju kviza za srednjoškolce koji će biti emitovan na TV Vijesti. Kroz tu interaktivnu i kreativnu formu radiće se na unaprjeđenju zainteresovanosti, informisanosti i znanja srednjoškolaca o EU, njenom funkcionisanju i javnim politikama, uslovima pristupanja, ali i kulturi, ekonomiji, prirodnim ljepotama i sadržajima koje EU nudi. Takođe, projekat doprinosi strategijama i postojećim naporima Vlade Crne Gore, Evropske komisije i civilnog društva u pravcu jačanja svijesti o značaju evropskih integracija Crne Gore. Ciljna grupa su srednjoškolci, uzrasta od 16 do 18 godina, iz 21 od 24 crnogorske opštine, a koji su spremni da uče o EU i da promovišu evropeizaciju u Crnoj Gori. CGO je ranije, sa različitim partnerima, radio na dva serijala ovog kviza i to 2014. i 2017, a iskustva upućuju na potrebu nastavka.

Pobjednički tim kviza biće nagrađen studijskom posjetom Briselu, a vrijedne nagrade će biti obezbijeđene i za drugo i treće mjesto.

Nosilac projekta je CGO, uz finansijsku podršku Ministarstva sporta (Direktorat za mlade) i Kancelarije za evropske integracije i Sektora za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Evropskoj uniji Generalnog sekretarijata Vlade (u sklopu projekta EU4ME koji finansira Delegacija EU, a implementira UNDP), u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i TV Vijesti.

Miloš Knežević, PR/Saradnik na programima