175 knjiga prikupljeno za biblioteku ZIKS-a

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je danas, od 11h00 do 13h00, u Podgorici, platou ispred Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, drugu uličnu akciju prikupljanja knjiga za obogaćivanje sadržaja biblioteke Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS-a).

Tokom dvije ulične akcije, današnje i prve koja je održana takođe u Podgorici, 6. aprila na Rimskom trgu, prikupljeno je blizu 175 knjiga.

CGO - 175 knjiga prikupljeno za biblioteku ZIKS-a

Sama akcija prikupljanja knjiga traja do 25. aprila 2019. godine, a CGO je ranije već pozvao sve zainteresovane građani/ke, kao i pravne subjekte koji žele da doniraju knjige ili drugi čitalački sadržaj, da to učine i u prostorijama CGO-a u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog 96 III/6, svakog radnog dana u periodu od 08h do 17h.

Projekat Alternativne sankcije – od kazne do reintegracijeima za cilj da doprinose unaprjeđenju i zaštiti ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori kroz aktivno učešće organizacija civilnog društva. Specifični ciljevi projekta su jačanje kapaciteta nadležniih organa radi poboljšanja kvalitet poštovanja temeljnih prava lica lišenih slobode u Crnoj Gori i saradnje organizacija civilnog društva i nadležnih organa u valorizaciji mehanizama alternativnih sankcija kao aktivnijeg doprinosa poštovanju temeljnih prava lica lišenih slobode u Crnoj Gori. Projekat podržava Ministarstvo pravde Vlade Crne Gore a CGO ga sprovodi saradnji sa Institutom za pravne studije (IPLS).

Miloš Knežević, PR/saradnik na programima