Pod maskom

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje XI izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2020 uz podršku tradicionalnih medijskih partnera.

Ovogodišnje izdanje Festivala UBRZAJ biće održano u tradicionalnom terminu, od 10. do 14. decembra, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije u online formatu.

Pored filmova koje će publika Iz Crne Gore imati priliku da prati online, poseban prateći program će uključiti panel diskusije sa učesnicima iz zemlje i regiona, kao i izložbu.

Pod maskom

Prepoznajući javni značaj Festivala UBRZAJ i njegujući princip društvene odgovornosti, podršku realizaciji Festivala i ove godine pružaju javni servis Radio-televizija Crne Gore (RTCG), sa portalom RTCG.me, i nezavisni dnevnik i portal Vijesti ali i televizija Vijesti, sa kojima su danas potpisani memorandumi o saradnji. Takođe,  UBRZAJ će podržati i portal CdM, Radio Berane i Radio Kotor.

Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ doprinosi razvoju svijesti o značaju ljudskih prava i stvaranju harmoničnog odnosa među različitima po bilo kojem osnovu. Kroz medijum filma gledaoci na emotivan i sugestivan način proživaljavaju lične priče onih koji su žrtve kršenja ljudskih prava, ali i žilavi borci za promjene, što doprinosi razumijevanju osjetljive tematike ljudskih prava, drugosti u našim društvima i životima, kao i značaju građanskog aktivizma.

Na programu XI festivala UBRZAJ crnogorska publika će imati priliku da premijerno gleda snažne i motivirajuće filmove najnovije produkcije, a koji su već uspjeli da se pozicioniraju na prestižnim festivalima i dobiju brojna priznanja.

Moto ovogodišnjeg Festivala UBRZAJ je Pod maskom.

Milena Vujović, PR Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ