Obavještenje o info sesiji za sjever Crne Gore u Rožajama

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje info sesiju za OCD sa sjevera Crne Gore posvećenu predstavljanju detalja III konkursa za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva (OCD) u okviru projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika-M’BASE”.

Info sesija će se održati 16. septembra 2022, od 11:00 do 13:00, u prostorijama NVO Karika, Karavanski put bb, Rožaje, a tom prilikom biće detaljno predstavljeni ciljevi, teme i uslovi konkursa, dok će projektni tim odgovarati na pitanja zainteresovanih OCD.

Cilj konkursa je doprinos unaprjeđenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi, kao i jačanju partnerstava između OCD, kao i OCD i lokalnih samouprava.

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu po ovom konkursu iznosi 550.000 EUR, a podrška za pojedinačne projekte kretaće se u rasponu od minimum 10,000 EUR do maksimalnih 60,000 EUR.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.