Škola demokratije – XXIII generacija

CGO i fondacija Friedrich Ebert raspisuju OGLAS za polaznike XXIII generacije

ŠKOLE DEMOKRATIJE
– škole za izučavanje demokratije od teorije do prakse –

Školu čini 5 modula u ukupnom trajanju od četiri mjeseca. Nastava će se izvoditi jednom do dva puta nedjeljno, u trajanju od dva sata. Sve troškove pokriva fondacija Friedrich Ebert i Centar za građansko obrazovanje (CGO), uz obavezu polaznika/ce da pohađa najmanje 80% programa. Nakon završene Škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje.

Pravo učešća imaju kandidati koji žele da doprinesu razvoju demokratije i građanskog društva u Crnoj Gori. Kandidati su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, uz naznaku da prednost imaju aktivisti političkih partija, nevladinih organizacija i svi oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma.

Program Škole demokratije osmišljen je na način da pruži šire razumijevanje ideje demokratije i načina na koji se ta ideja primjenjujeu različitim društvenim sferama.

Voditelj škole je prof. dr Radovan Radonjić, a uz njega sa polaznicima će raditi ugledni domaći i strani predavači.

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu sa kraćom biografijom (CV) i motivacionim pismom najkasnije do 17. februara 2014. na e-mail adresu info@cgo-cce.org uz naznaku “Za Školu demokratije” ili direktno popunjavanjem formulara. Za sve dodatne informacije pozovite 020/665 112 ili posjetite Centar za građansko obrazovanje (CGO), Njegoševa 36, I sprat, 81 000 Podgorica