Svečana dodjela diploma – Škola evropskih integracija

Svečana dodjela diploma, 28. jun 2005, Pravni fakultet

Škola evropskih integracija

Treća generacija Škole evropskih integracija je završila sa radom. Svečana dodjela diploma će se održati u utorak, 28. juna 2005.g., u 18h00, na Pravnom fakultetu u Podgorici, sala broj II.

Škola je u trajala od marta do juna 2005.g. i obuhvatila je 7 modula, koja su ponudila široki spektar teorijskih i praktičnih saznanja iz oblasti evropskih integracija. U tom periodu, ugledni predavači i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pripadnici diplomatskog kora u našoj zemlji i ostali gosti upoznali su polaznike sa istorijatom, razvojem i funkcionisanjem evropskih integrativnih procesa, savremenim položajem evropskih institucija, njihovim uticajem na naše društvo i perspektivama saradnje u ovoj oblasti. Pored uvida u ove procese, polaznici su obučavani i za različite vrste aktivizma u vezi sa promovisanjem ideje evropskih integracija i evropskih standarda i vrijednosti uopšte. Novina ove generacija je bio i poseban modul na temu “Crna Gora i Evropska Unija”, u čijoj realizaciji su aktivno učešće uzeli i predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije. Ukupno 40 polaznika je uspješno završilo ovaj intezivni program, koji je uključivao i završni test na kraju rada.

Polaznici Škole su bili službenici republičkih i lokalnih vlasti, sudstva i tužilaštva, predstavnici nevladinih organizacija, medija, privrede, prosvjetni radnici i studenti završnih godina društvenih nauka koji su pokazali visok stepen aktivizma.

Na svečanoj dodjeli govoriće:
– gospodja Sanja Elezović, direktorka Fondacije Institut za otvoreno društvo, Predstavništvo u Crnoj Gori
– gospodin Momčilo Radulović, Generalni sekretar Evropskog pokreta u Crnoj Gori
– gospodin Stevo Muk, Izvršni direktor Centra za razvoj nevladinih organizacija
– gospodjica Daliborka Uljarević, Izvršna direktorka Centra za gradjansko obrazovanje

Školu evropskih integracija organizuje Centar za gradjansko obrazovanje, Centar za razvoj nevladinih organizacija i Evropski pokret u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Fonda Institut za otvoreno društvo, Predstavništvo u Crnoj Gori.