CGO nastavlja sa praksom darivanja knjiga

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas JU Centar za kulturu Bijelo Polje, a za potrebe Narodne biblioteke Bijelo Polje, uručio donaciju u knjigama iz oblasti demokratije, civilnog društva, ljudskih prava, aktivnog građanstva, korupcije i javne uprave.

CGO u okviru svojih programskih aktivnosti ima i razvijenu izdavačku djelatnost, kroz koju je do sada objavljeno više od 100 naslova. Cijeneći da neke od ovih publikacija, kao i druge koje CGO posjeduje u svojoj biblioteci u više primjeraka, mogu biti zanimljive i čitaocima i čitateljkama iz Bijelog Polja, kao i iskazanu zainteresovanost i otvorenost Narodne biblioteke Bijelo Polje, uručena je donacija od 33 publikacije (56 primjeraka) koje je izdao CGO samostalno ili sa partnerima, i 50 ostalih raspoloživih publikacija (54 primjerka) iz oblasti koje CGO programski pokriva. Donacija od 83 naslova (u ukupno 110 primjeraka) predstavlja i izraz CGO-a za daljim jačanjem saradnje i po drugim obostrano interesantnim inicijativama sa ovom institucijom.

CGO dodjela knjiga biblioteci u BP

CGO je u više navrata uručio nekoliko stotina različitih naslova nevladinim organizacijama i institucijama širom Crne Gore. Publikacije CGO-a su, u najvećem broju slučajeva, dostupne na sajtu CGO-a i u elektronskoj verziji (https://cgo-cce.org/izdavastvo/#.V3UJFSN97fY).

Svetlana Pešić, saradnica na programima