Počeo deveti ciklus radionica u okviru Programa Edukacijom do mira

U Centru za građansko obrazovanje (CGO) počeo je IX ciklus radionica u okviru svjetski poznatog Programa Edukacijom do mira (PEP), a priliku za pohađanje ovog programa dobilo je 74 zainteresovanih učesnika/ca.

Tokom prve radionice, menadžerka PEP-a za Crnu Goru Caroline Jovićević i Tamara Milaš, saradnica na programima iz CGO-a pozdravile su učesnike/ce i upoznale ih sa sadržajem i materijalima koje će izučavati svakog četvrtka u narednih deset nedjelja. PEP ima za cilj da osnaži učesnike/ce da istraže mogućnosti ličnog mira i otkriju sopstvene unutrašnje resurse.

pep-9

PEP je jedan od najpopularnijih obrazovnih programa koji CGO sprovodi, i za koji vlada nesmanjeno interesovanje od 2014.godine, kada je prvi put ponuđen u Crnoj Gori.

Kvalitet i uspješnost PEP-a prepoznati su i kroz akreditovanje od strane Zavoda za školstvo, u čijem je katalogu od školske 2015/2016.

Svaka radionica ima temu, koja nas podsjeća na urođeni kvalitet i praktično sredstvo za život, koje posjedujemo ali smo možda zaboravili da koristimo, kao sto su: mir, zahvalnost, unutrašnja snaga, samosvijest, jasnoća, razumijevanje, dostojanstvo, izbor, nada i zadovoljstvo. Radionice su multimedijalnog tipa i učesnici/e imaju priliku da gledaju različite motivirajuće video materijale, zasnovane na dijelovima javnih obraćanja renomiranog međunarodnog govornika na temu samospoznaje i ličnog mira, Prema Ravata. Osim video priloga, svaka radionica se sastoji i od vremena za razmišljanje i pratećeg materijala za čitanje.

CGO realizuje Program Edukacijom do mira u okviru svog obrazovnog programa „Savremene tendencije u kritičkoj misli“ i potpuno je besplatan za sve zainteresovane.

Tamara Milaš, saradnica na programima u CGO-u