CGO obezbijedio plaćenu praksu za pet visokoškolaca

Nakon uspješno završenog III Foruma medijske pismenosti, Centar za građansko obrazovanje (CGO) odabrao je, na osnovu prijava za program, ali i posvećenosti, zalaganja i zainteresovanosti tokom ovog intenzivnog programa, pet stažistkinja kojima je ponuđeno tromjesečno plaćeno stažiranje u medijima i nevladinim organizacijama koje se bave medijskim pitanjima.

CGO obezbijedio plaćenu praksu za pet visokoškolaca

Projektni tim imao je težak zadatak da među odličnim kandidatima/kinjama izabere pet koji će imati stručnu mentorsku podršku tokom tromjesečnog stažiranja i time dobiti podršku za lakše i adekvatnije prilagođavanje tržištu rada.

Tako će Jelena Radulović staž obaviti na portalu i u dnevnoj novini Vijesti, Bojana Rajković u Centru za istraživačko novinarstvo (CIN), Ana Novović na televiziji Nova M, Mia Zeković na portalu i radiju Antena M, a Jelena Kočanović u radiju KRŠ.

Ovo stažiranje pruža jedinstvenu priliku upoznavanja sa načinom i izazovima rada u medijima, ali i odgovornošću koju imaju mediji i organizacije koje se bave ovim pitanjima. Stažistkinje će imati iskustvo rada na terenu, uz učenje tehnika istraživanja, izvještavanja, procesa prikupljanja, provjere i objave podataka. Ovaj proces doprinijeće ne samo jačanju medijske pismenosti stažistkinja, već i njihovom profesionalnom usavršavanju i primjeni znanja stečenih na Forumu medijske pismenosti.

Istovremeno, program će koristiti i medijskim kućama i organizacijama kojima će kadrovska pojačanja olakšati svakodnevno funkcionisanje.

Plaćeno tromjesečno stažiranje organizuje se u projekta „Mediji za mene“,  a uz podršku ambasade Kraljevine Holandije, Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Balkanskog fonda za demokratiju njemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Una Vukotić, asistentkinja na programima