Javni poziv za radionicu Ubrzajmo rodnu ravnopravnost

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje
JAVNI POZIV
za radionicu
UBRZAJMO RODNU RAVNOPRAVNOST

Javni poziv za jednodnevnu radionicu je otvoren za sve profesorke i profesore sociologije, građanskog obrazovanja, zdravih stilova života i drugih iz grupe predmeta društveno-humanističkih nauka u srednjim školama.

Cilj radionice je povećanje senzibiliteta, znanja i vještina nastavnog kadra srednjih škola za jačanje rodne ravnopravnosti u školskoj praksi sa fokusom na prepoznavanje rodnih stereotipa, predrasuda i načina njihovog prevazilaženja, zatim na prepoznavanju rodno osjetljivog i stereotipnog jezika, problema diskriminacije i modalitata prevencije rodnog nasilja.

Učesnici/ce radionice će imati priliku da vježbaju izvođenje nastave i pripreme za čas na teme vezane za rodnu ravnopravnost uz podršku stručnog kadra, a na osnovu nedavno izrađenog praktikuma UBRZAJMO RODNU RAVNOPRAVNOST, koji sadrži primjere radionica koje je moguće sprovesti u učionici.

Radionica će biti održana 13. maja 2022. godine u Podgorici, a sve troškove snosi organizator.

Prijava uključuje kratku biografiju (sa kontakt informacijama) i motivaciono pismo, a šalje se elektonskom poštom na maja.m@cgo-cce.org, uz naslov: Prijava na radionicu UBRZAJMO RODNU RAVNOPRAVNOST.

Rok za slanje prijava je 10. maj 2022. godine, a broj mjesta je ograničen.

Svi prijavljeni će biti direktno obaviješteni o ishodu prijave.

Radionica je dio aktivnosti projekta UBRZAJMO rodnu ravnopravnost (faza II) – od stereotipizacije do ravnopravnosti! koji se realizuje se uz podršku Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Vlade Crne Gore, a sa ciljem unaprjeđenja razumijevanja koncepta rodne ravnopravnosti među građanima i građankama i njihovog senzibilisanja da oblikuju društvo jednakih mogućnosti.