Oglas za I generaciju Crnogorske bezbjednosne akademije za mlade

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje oglas za studente/kinje za

I generaciju

CRNOGORSKE BEZBJEDNOSNE AKADEMIJE ZA MLADE

 

CRNOGORSKA BEZBJEDNOSNA AKADEMIJA ZA MLADE nudi široki spektar teorijskih i praktičnih znanja, a sve u cilju jačanja otpornosti mladih na strane maligne uticaje.

Tokom dvodnevnog intenzivnog i dinamičnog programa, 20 odabranih studenata/kinja imaće priliku da od domaćih i međunarodnih stručnjaka, kao i predstavnika relevantnih institucija, uče o NATO savezu, spoljnoj politici NATO-a, ulozi Rusije na Zapadnom Balkanu, poziciji vjerskih organizacija u narastajućem ekstremizmu kod mladih, nadležnostima institucija u procesima koji su posebno ranjivi na strane uticaje. Dodatno, izabrani studenti/kinje će imati priliku da uče kako da prepoznaju dezinformacije u tradicionalnim medijima i na društvenim mrežama, identifikuju botove i trolove, nauče kako da provjere informaciju, da se upoznaju sa osnovnim konceptima sajber bezbjednosti, načinima čuvanja privatnosti u online okruženju, ali i sa komunikacionom politikom NATO-a u Crnoj Gori.

 

CRNOGORSKA BEZBJEDNOSNA AKADEMIJA ZA MLADE biće održana 4. i 5. aprila 2023. godine u Podgorici. Organizator pokriva troškove materijala i osvježenja, ali ne i troškove smještaja i prevoza za izabrane studente.

Za uspješno pohađanje Akademije učesnici/e dobijaju diplome.

Program je otvoren za studente/kinje svih univerziteta i fakulteta u Crnoj Gori, uz naznaku da prednost imaju oni koji pokazuju naglašen stepen društvenog aktivizma.

Prijave (CV sa kontakt podacima i motivaciono pismo) se šalju najkasnije do 20. marta 2023, do 14h, elektronskom poštom na info@cgo-cce.org i sa naznakom Prijava – CBAM  – IME PREZIME. Nepotpune prijave, koje ne sadrže CV i motivaciono pismo, neće biti razmatrane. Svi koji se prijave biće informisani o ishodu konkursa, nezavisno od toga da li su primljeni ili ne.

Prva CRNOGORSKA BEZBJEDNOSNA AKADEMIJA ZA MLADE organizuje se u okviru istoimenog projekta koji sprovodi CGO uz podršku NATO Odjeljenja za javnu diplomatiju (NATO Public Diplomacy Division).