Oglas za Školu evropskih integracija

CGO, CRNVO, Evropski pokret u Crnoj Gori i FOSI

ŠKOLA EVROPSKIH INTEGRACIJA

Školu evropskih integracija čine 7 modula u ukupnom trajanju od četiri mjeseca, i obuhvata široki spektar teorijskih i praktičnih saznanja iz oblasti evropskih integracija. Nastava se izvodi dva puta nedjeljno, u trajanju od dva sata (uz mogucnost dodatnih predavanja).

Ugledni predavači i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pripadnici diplomatskog kora u našoj zemlji i ostali gosti upoznaće polaznike sa istorijatom, razvojem i funkcionisanjem evropskih integrativnih procesa, savremenim položajem evropskih institucija, njihovim uticajem na naše društvo i perspektivama saradnje u ovoj oblasti.

Pravo učešća imaju kandidati čiji su prioritet sticanje novih znanja u pomenutim oblastima i doprinos afirmaciji ideja, značenja i standarda evropskih integracija u Crnoj Gori. Kandidati su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, uz naznaku da prednost imaju svi oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma u vladinom, nevladinom, partijskom, sindikalnom, privrednom, naucnom i kulturnom okviru.

Troškove školovanja pokrivaju FOSI, CGO, EPuCG i CRNVO, uz obavezu polaznika da pohadjaju najmanje 80% programa.

Nakon završene Škole učesnici dobijaju diplomu i stiču pravo na dalje usavršavanje.

Prijave sa kraćom biografijom (CV) slati najkasnije do 25. marta 2005, na kontakt adresu:

Centar za gradjansko obrazovanje
(za “Školu evropskih integracija”)
Njegoševa 36, 81 000 Podgorica,
ili na Fax: 081 / 665 112