Studijska posjeta EU

CGO, CRNVO i EPuCG uz podršku Kraljevske Norveške ambasade, raspisuju OGLAS:

STUDIJSKA POSJETA EU

Studijska posjeta je dio programa „Nauči o EU lično“, a uključuje višednevni boravak u Briselu kao sjedištu glavnih institucija EU. Tokom tog boravka, učesnici programa će biti u mogućnosti da posjete glavne institucije EU i da kroz sastanke sa predstavnicima tih institucija bolje upoznaju načine organizacije, funkcionisanja i procesa donošenja odluka ovih institucija, ali i EU u cjelini.

Cilj ovog programa je da se pruži prilika građanima Crne Gore, koji su već stekli određena znanja o evropskim integracijama, da ista dalje unaprijede kroz praktično iskustvo, kao i da ostvare značajne kontakte za njihov dalji rad i usavršavanje.

Pravo učešća imaju kandidati čiji su prioritet razvijanje stečenih znanja u pomenutim oblastima i doprinos afirmaciji ideja, značenja i standarda evropskih integracija u Crnoj Gori. Kandidati su dobrodošli bez obzira na godine, pol, nacionalnost, vjeru ili uvjerenja, uz naznaku da prednost imaju oni koji pokazuju visok stepen društvenog aktivizma u vladinom, nevladinom, partijskom, sindikalnom, privrednom, naučnom, kulturnom, medijskom i studentskom okviru.
Kompletne troškove studijske posjete pokriva Kraljevska Norveška ambasada, CGO, EPuCG i CRNVO.

Prijave sa kraćom biografijom i motivacionim pismom slati najkasnije do 11. maja 2006, na našu mail adresu: cgo@cg.yu