Stručno usavršavanje u mađarskoj Vladi

Vladimir Vučković, asistent na programima u Centru za građansko obrazovanje (CGO), dobitnik je stipendijskog programa Ballasi Balint 2013 u cilju stručnog usavršavanja u Ministarstvu pravde i državne uprave Republike Mađarske.

Program stipendija Ballasi Balint je inicirao Tibor Navracsics, potpredsjednik vlade i ministar pravde i državne uprave Republike Mađarske prije par godina, a Vladimir Vučković je prvi dobitnik ove prestižne i veoma korisne stipendije iz Crne Gore. On će, u okviru tog programa, od 16. septembra do 16. decembra 2013. obavljati stručnu praksu u mađarskoj Vladi i imati na taj način priliku da se detaljno upozna sa funkcionisanjem državne uprave jedne od država članica Evropske unije, a kasnije sa tim znanjima i iskustvima da pomone daljem razvoju programa u CGO-u.

Vladimir Vučković je magistar političkih nauka. U CGO-u je skoro godinu dana, u okviru odjeljenja Demokratija, radeći na nizu projekata, od kojih je javnosti najpoznatije istraživanje koje je sproveo na temu „Koliko su rukovodioci u organima državne uprave zaradili u 2012?“. Ovo istraživanje je osmišljeno u okviru potprograma CGO-a Odgovornost i transparentnost vlasti sa ciljem da doprinese podizanju svijesti o odgovornom trošenju novca iz Budžeta Crne Gore.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) kao jednu od vrijednosti njeguje stalno učenje, zbog čega se posebna pažnja posvećuje programima profesionalnog usavršavanja svih zapošljenih i stalnih saradnika.

Svetlana Pešić, asistentkinja na programima