Škola ljudskih prava u posjeti Upravi policije

Polaznici/e XVIII generacije Škole ljudskih prava, koju organizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), uz podršku Norveškog ministarstva inostranih poslova, posjetili su danas Upravu policije, u okviru praktičnog dijela nastave dobivši tako mogućnost da se upoznaju sa funkcionisanjem, nadležnostima i djelovanjem Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorice, kao i Pritvorske jedinice.

Program rada XVIII generacije podrazumijeva pored širokog teorijskog i praktičnog znanja o konceptu ljudskih prava, i posjetu institucijama koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava. Jedna od tih institucija, koja je prepoznata kao važan činilac zaštite i unaprijeđenja prava građana/ki jeste i Uprava policije, koja je omogućila posjetu učesnika/ca Škole ljudskih prava i upoznala ih sa njenim nadležnostima, organizacijom i djelovanjem.

Učesnike/ce XVIII generacije Škole ljudskih prava primili su Branislav Živković, načelnik Centra bezbjednosti Podgorice, Petar Šćepanović, rukovodilac stanice Kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, Đorđe Maraš, dežurni starješina u Operativno komunikativnom centru, kao i Svetozar Tošković, rukovodilac jedinice Kriminalne tehnike CB Podgorica. Dodatno, Tamara Popović, portparolka Uprave policije i njena koleginica Slavica Pejatović, su bile na raspolaganju polaznicima spremne da odgovore na sve nejasnoće i brojna pitanja zainteresovanih mladih ljudi.

XVIII generaciju Škole ljudskih prava pohađa 20 srednjoškolaca i srednjoškolki iz Podgorice, Danilovgrada, Nikšića, Cetinja i Bara.

Svetlana Pešić, asistentkinja na programima