Potpisan Memorandum o saradnji – RTCG, CGO, CRNVO, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo prosvjete

Polazeći od neophodnosti neposredne saradnje, aktivnog učešća i koordinacije svih subjekata društva, uključujući i organizacije civilnog društva, a u cilju povećanja stepena informisanosti i edukacije građana i građanki Crne Gore i njihovog aktivnog učešća u procesu evropskih integracija danas je potpisan Memorandum o saradnji između Radio Televizije Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, Ministarstva prosvjete Crne Gore, Centra za građansko obrazovanje i Centra za razvoj nevladinih organizacija. Memorandum se, takođe, odnosi na saradnju tokom implementacije projekta Spremni za Evropu (Getting ready for Europe).

DSC_0811

Projektom „Spremni za Evropu“ su planirane posjete i edukativne radionice u srednjim školama širom Crne Gore, promovisanje važnih segmenata procesa evropskih integracija putem štampanih brošura i literature, emisije na RTCG kojima će se gledaoci edukovati i bolje upoznati s ciljem i suštinom projekta, ali i kompletne misije institucija, koje se bave promovisanjem evropskih integracija. U projektu će učestvovati najbolji i najinformisaniji đaci o Evropskoj uniji, koji će biti odabrani na osnovu rezultata testiranja koje će se obaviti u svim školama, a svaka škola će imati po tri predstavnika koji će se takmičiti u kvizu koji će biti realizovan od strane RTCG. Cilj projekta je podizanje svijesti u domenu informisanja, spoznaje i edukacije srednjoškolske populacije o evropskim integracijama u 21. opštini Crne Gore.

Projekat „Getting ready for Europe“ finansijski podržava Delegacija EU u Crnoj Gori, a Javni servis će ga realizovati u saradnji sa Centrom sa građansko obrazovanje i Centrom za razvoj nevladinih organizacija.