Oformljena volonterska grupa Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015

U sklopu priprema za šesto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas održao sastanak i oformio volontersku grupu koja će raditi na logističkoj podršci, pomoći u organizaciji i promotivnim aktivnostima uoči i tokom trajanja samog Festivala, kako u Podgorici, tako i u paralelnim skraćenim izdanjima u Kotoru i u Beranama.

Od više od šezdeset prijavljenih na konkurs za volontiranje, tim CGO-a je odabrao dvadeset i pet mladih ljudi, koji uz to što vole film i razumiju značaj ljudskih prava, žele da svojim entuzijazmom doprinesu da šesto izdanje Festivala približe još više svojim vršnjacima, ali i brojnim drugim građanima i građankama.

cgovolonteri1

Volonteri festivala će biti dio organizacionog i kreativnog tima CGO-a i na taj način dobiti priliku da nauče i osjete kako je to intezivno svakodnevno se boriti za principe jednakosti i pravde, ali i da vide sjajne filmove najnovije produkcije koji ih mogu inspirisati da se bore za ljudska prava.

Na današnjem sastanku, njima je predstavljen program, ali i vizuelni identitet i moto ovogodišnjeg izdanja Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015.

cgovolonteri

Šesto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015 će biti održano od 11. do 15.decembra 2015. u Podgorici, u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), a novina je da će Festival ove godine imati i paralelna skraćena izdanja u Kotoru i Beranama.

Ovogodišnji Festival podržavaju Ambasada SAD, Ambasada Kanade, Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore, ali i prestižni Movie that Matters (koji po prvi put podržava jedan ovakav projekat u Crnoj Gori). Partneri Festivala su Crnogorsko narodno pozorište (CNP), Beldocs, javni servis RTCG (TV i portal), Vijesti (novine i portal), Kulturni centar «Nikola Đurković» iz Kotora, opština Berane, kao i kompanije Montepano i Compania de Vinos Montenegro.

Svetlana Pešić, saradnica na programima