Počeo osmi ciklus radionica u okviru Programa Edukacijom do mira

U Centru za građansko obrazovanje (CGO sinoć je počeo VIII ciklus radionica u okviru svjetski poznatog Programa Edukacijom do mira (PEP), a priliku za pohađanje ovog programa dobilo je 74 zainteresovanih učesnika/ca.

Ovo je jedan od najpopularnijih obrazovnih programa koji CGO sprovodi, a kontinuirano interesovanje za pohađanje PEP-a je dokaz uspješnosti i kvaliteta ovog jedinstvenog programa. No, o programu najbolje govore i njegovi polaznici/e, a ovo je samo jedan izvod iz knjige utisaka: “PEP razvija pozitivne vrijednosti kod čovjeka, utičući na njegovu transformaciju kroz individualno samootkrivanje. Pronalazeći mir u sebi, naučila sam da treba svakodnevno uživati u ljepoti koju nudi život”.

cgo-cce-pep

Prilikom otvaranja VIII ciklusa, organizatori su poželjeli učesnicima/cama ugodan i svrsishodan boravak u prostorijama CGO-a, svakog četvrtka u narednih deset nedelja, jer ovaj program ima za cilj da im pomogne da istraže mogućnost ličnog mira i otkriju sopstvene unutrašnje resurse odnosno oruđa za život kao što su unutrašnja snaga, mogućnost izbora, zahvalnost i nada. “Ono sto polaznici budu otkrili ili zapamtili, biće pozitivno i osnažujuće, a može poslužiti i kao mehanizam za stvaranje kvalitetnijeg društva u kojem živimo”, naglašeno je ovom prilikom.

Radionice u okviru PEP-a su raznovrsne i podsticajne, a materijali su za ovaj program predstavljaju izbor iz ključnih tema o kojima pred međunarodnom javnošću govori Prem Ravat, svjetski priznat stručnjak u ovoj oblasti. Svaka radionica sastoji se od nekoliko video priloga, vremena za razmišljanje i pratećeg materijala za čitanje.

unspecified

CGO realizuje Program Edukacijom do mira u okviru svog obrazovnog programa „Savremene tendencije u kritičkoj misli“, a radionice vodi menadžerka PEP-a za Crnu Goru, gospođa Caroline Jovićević.


Tamara Milaš
, saradnica na programima u CGO-u