Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisuje oglas za studente/kinje za

FORUM MEDIJSKE PISMENOSTI I STAŽIRANJE

Forum medijske pismenosti nudi široki spektar teorijskih i praktičnih znanja o medijskoj pismenosti, sa fokusom na društvene mreže i razotkrivanje lažnih vijesti. Tokom tri dana intenzivnog i dinamičnog programa, 20 odabranih studenata/kinja imaće priliku da od domaćih i međunarodnih stručnjaka uče o digitalnoj odgovornosti, istraživačkim tehnikama i načinima provjere informacija.

Forum medijske pismenosti biće održan 12, 13. i 14. februara (srijeda, četvrtak, petak) u Podgorici, a sve troškove pokriva organizator.

Za uspješno pohađanje Foruma učesnici/e dobijaju diplome a CGO će dodatno, na osnovu posvećenosti, zalaganja i zainteresovanosti, odabrati pet učesnika/ca i ponuditi im plaćeno tromjesečno stažiranje u nevladinim organizacijama i medijima, koje uključuje i stručnu mentorsku podršku.

Cinjenice-su-vazne-2

Oglas je otvoren za studente/kinje svih univerziteta i fakulteta u Crnoj Gori, uz naznaku da prednost imaju oni koji pokazuju naglašen stepen društvenog aktivizma i kasnije primjene stečenog znanja u afirmaciji značaja medijske i digitalne pismenosti.

Prijave (CV sa kontakt podacima i motivaciono pismo) se šalju najkasnije do 4. februara 2020, do 13h, elektronskom poštom na info@cgo-cce.org i sa naznakom Prijava – Forum medijske pismenosti – IME PREZIME.

Prijave

Svi koji se prijave biće informisani o ishodu konkursa, nezavisno od toga da li su primljeni ili ne.

Forum medijske pismenosti i plaćeno tromjesečno stažiranje se organizuju u okviru projekta “Činjenice su važne 2 – za medije koje zaslužujemo!”, koji sprovodi CGO uz finansijsku podršku ambasade Kraljevine Holandije.