CGO i Njemačka ambasada donirali tehniku školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori danas su uručili donaciju, koju čine laptop računar i projektor posljednje generacije, JU Srednjoj mješovitoj školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju.

CGO i Njemačka ambasada donirali tehniku školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju

Savjetnik u CGO-u, Miloš Vukanović, izrazio je nadu da će ova donacija omogućiti prevazilaženje ograničenja koje su kreirali izazovi online nastave. “Iako donacija nije velika, nadam se da će pomoći nastavnom kadru prilikom realizacije savremenih metoda nastave, a učenicima omogućiti zanimljiviji vid učenja,” kazao je on. Vukanović je pozvao i druge društvene činioce da prate primjer CGO-a i kroz kontinuiran niz manjih doprinosa kvalitetu i interaktivnosti nastave.

U ime JU Srednje mješovite škole “ Bratstvo – Jedinstvo” zahvaljujemo se na donaciji, koja će koristiti nastavnicima naše škole i unaprijediti naš vaspitno obrazovni rad. Drago nam je da civilni sektor prepoznaje kroz svoje aktivnosti potrebu da i na ovaj način pomogne obrazovne ustanove i nadamo se budućoj saradnji”, kazala je prilikom prijema donacije Ardita Kovačević, direktorka te škole

Uručenju donacije prisustvovala je i predstavnica Ambasade SR Njemacke, Azra Urbitsch.

CGO i Njemačka ambasada donirali tehniku školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju

Ova aktivnost je dio projekta Nastava istorije tokom COVID 19 pandemije – jednak pristup za sve, čiji je cilj da obezbijedi crnogorskim nastavnicima istorije adekvatne metodologije i nastavne alate, kao i obuku, koja će ih osposobiti za ispunjavanje ciljeva učenja utvrđenih nacionalnim nastavnim planom i programom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, preko Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori.

Monika Mrnjačević, asistentkinja na projektima