YouthJobLink – Konkurs za poslodavce

YouthJobLink – KONKURS ZA POSLODAVCE

Centar za građansko obrazovanje (CGO), u okviru projekta YouthJobLink – povezivanje mladih i socijalnih preduzeća, koji je podržan od strane Evropske unije posredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija, raspisuje

KONKURS
za poslodavce žele učestvovati u programu jačanja svojih kapaciteta i zapošljavanja mladih

Program jačanja kapaciteta obuhvata:

  • analizu postojećih kapaciteta socijalnog preduzeća/organizacije i identifikovanje načina da postanu konkurentniji i održiviji kako bi unaprijedili socijalni aspekt svog djelovanja;
  • razvijanje pristupa u radu sa teže zapošljivim mladim ljudima i pružanja mentorske podrške;
  • promociju socijalnog preduzetništva, odnosno socijalnog poslovanja organizacije/preduzeća.

Ovaj jednodnevni program za 20 učesnika/ca biće održan u januaru 2024. godine u Podgorici, dok će 10 poslodavaca biti odabrano za program zapošljavanja mladih čiju zaradu pokriva CGO za period od šest mjeseci.

Zainteresovana preduzeća/organizacije se mogu prijaviti slanjem podatka o svojoj web stranici, motivacionog pisma i kratkog opisa socijalnog aspekta svog poslovanja na info@cgo-cce.org, sa naznakom „Za POSLODAVCE YouthJobLink“.

Rok za prijave je 29. decembar 2023. godine do 16:00.

Kriterijumi selekcije obuhvataju kvalitet prijave, stepen iskazane motivacije, socijalni aspekt poslovanja, potencijal da se program jačanja kapaciteta iskoristi za unaprijeđenje statusa preduzeća/organizacije i odgovori na potrebe korisnika/ca, kao i mogućnost da se obezbijedi radno mjesto i mentorska podrška za jednu osobu koja dolazi preko ovog projekta u odabrano preduzeće/organizaciju. Socijalno preduzeće ili organizacija sa socijalnim aspektom djelovanja mora imati definisanu ovu dimenziju ili biti u procesu uspostavljanja socijalne dimenzije poslovanja.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani mogu pozvati CGO na 020 228 479 ili se obratiti putem e-mail-a: info@cgo-cce.org.