Znanje o upravljanju projektnim ciklusom prednost mladima u pronalasku posla

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je, od 26. do 28. decembra godine, u Podgorici, drugi modul programa izgradnje kapaciteta mladih na temu upravljanja projektnim ciklusom. Ovaj program je dio projekta YouthJobLink – povezivanje mladih i socijalnih preduzeća, koji CGO sprovodi uz podršku Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija Vlade… »

Dobro plaćene uloge statista na parlamentarnoj pozornici

Za nepune tri godine, samo u dijelu zarada poslanika i poslanica, kao i troškova njihovih putovanja i dnevnica, građane i građanke je 27. saziv Skupštine Crne Gore koštao preko pet miliona eura. To je u značajnoj nesrazmjeri u poređenju sa njihovim angažmanom tokom plenarnih sjednica. Neki od poslanika i poslanica se nisi ni pojavljivali u… »

Napredak Vlade prema EU mjeri se i odnosom prema civilnom društvu

Da se problemi u Crnoj Gori jasno vide u Briselu ukazuje i posljednja deklaracija Zajedničkog konsultativnog odbora Crne Gore i Evropske unije (ZKO), koja je u decembru usvojena u Briselu, a uključuje i niz ocjena apostrofiranih u našoj javnosti od strane kritički orijentisanog dijela civilnog sektora. Upravo ovaj dokument, kroz kontekst pregovora sa EU, stavlja… »

Komunikacione vještine mladima važne za profesionalni razvoj

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao je, od 20. do 22. decembra 2023. godine, u Podgorici, prvi modul u okviru programa izgradnje kapaciteta mladih u dijelu unaprijeđenja njihovih mekih vještina ili vještina komunikacije. Ovaj program je dio projekta YouthJobLink – povezivanje mladih i socijalnih preduzeća, koji CGO sprovodi uz podršku Direktorata za finansiranje i ugovaranje… »

22 NVO apeluju na državno tužilaštvo da odustane od prekršajnog postupka protiv istoričara Bobana Batrićevića

Danas su 22 nevladine organizacije apelovale na vršiteljku dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Tatjanu Begović da ispita odluku državne tužiteljke Snežane Šišević da zbog kolumne „Torokanje po metodologiju i Đaonikiju” objavljene na portalu Antena M, pokrene prekršajni postupak protiv njenog autora Bobana Batrićevića, istoričara i profesora Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK). NVO upozoravaju da… »

Suđenje Batrićeviću da bude u sudnici dovoljno velikoj da primi sve zainteresovane

15 nevladinih ogranizacija obratilo se predsjednici Suda za prekršaje u Podgorici, Nadi Bjeković, sa zahtjevom da se suđenje profesoru dr Bobanu Batrićeviću, zbog velikog interesovanja javnosti i značaja ovog slučaja održi u prostoriji u koju može stati veći broj osoba. Integralni dopis: SUD ZA PREKRŠAJE PODGORICA Nadi Bjeković, predśednici Poštovana gospođo Bjeković, Obraćamo Vam se povodom… »

Završen 14. Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2023

Četrnaesti po redu Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2023, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO), održan je od 10. do 14. decembra u Podgorici, Kotoru i Beranama. Uz moto KROZ MAGLU ovogodišnje izdanje donijelo je 13 filmskih premijera crnogorskoj publici, uključujući i prvi koproducentski projekat CGO-a Mamula All Inclusive. “Radi se o… »

Danas zatvaranje festivala UBRZAJ u Podgorici i Beranama, gost reditelj Nikola Spasić

Danas se zatvara 14. Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ u Podgorici i Beranama, a publika će posljednjeg festivalskog dana imati priliku da pogleda pet nagrađenih filmova iz ovogodišnjeg programa. Program u Podgorici počinje u 18h00, u KIC-u “Budo Tomović”, u sali Dodest, projekcijom filma Suočavanje sa tamom, francuskog reditelja Jean-Gabriel Périota. Tokom četiri… »

Festival UBRZAJ: beransko otvaranje, kotorsko zatvaranje i tri nova filma u Podgorici

Festival UBRZAJ četvrti dan obilježava otvaranjem beranskog izdanja, zatvaranjem kotorskog izdanja i projekcijom tri nova filma u Podgorici. Večeras će u Beranama, u „Centru za kulturu“ sa početkom u 18h00, svečano biti otvoreno beransko izdanje Festivala UBRZAJ sa dugometražnim dokumentarnim filmom – Mamula All Inclusive, autora Aleksandra Reljića, koji će se nakon projekcije obratiti publici. Film… »

Počinje kotorsko izdanje festivala UBRZAJ, dok podgoričku publiku čeka novi i uzbudljivi sadržaj

Treći dan Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2023 donosi tri nove premijere u u Podgorici, dok paralelno počinje kotorsko izdanje sa filmom „Mamula All Inclusive“. Od 18h00 u Kinu „Boka“ u Kotoru publika će moći da pogleda dugometražni dokumentarni film Mamula All Inclusive, reditelja Aleksandra Reljića, koji je gost Festivala UBRZAJ. Film prati pokojnog… »