Uručeni sertifikati za 53 polaznika/ce VI ciklusa PEP-a i početak VII ciklusa

U Centru za građansko obrazovanje (CGO), nakon desetonedjeljnog trajanja, završen je VI ciklus radionica u okviru svjetski poznatog Programa Edukacijom do mira (PEP), a sertifikate za uspješno pohađanje dobilo je 53 učesnika/ca.

Radionice su bile raznovrsne i podsticajne, a materijali su za ovaj program predstavljali izbor iz ključnih tema o kojima je pred međunarodnom javnošću govorio Prem Ravat, svjetski priznat stručnjak u ovoj oblasti. Svrha PEP-a je da pomogne učesnicima/cama da istraže mogućnost ličnog mira i otkriju njihove unutrašnje resurse – oruđa za život kao što su unutrašnja snaga, mogućnost izbora, zahvalnost i nada. Svaka radionica sastoji se od nekoliko video priloga, vremena za razmišljanje i pratećeg materijala za čitanje.

cgopep6

Zbog ogromnog interesovanja za Program Edukacijom do mira (PEP), CGO je od 185 registrovanih učesnika/ca sa liste čekanja, odabrao 74 polaznika/ce za VI ciklus radionica, koji će se održati od 14. aprila do 16. juna 2016. Na ovaj način su uvaženi svi koji su strpljivo čekali svoju priliku za ovaj prestižni program, ali to ne ograničava zainteresovane da se kontinuirano interesuju za sljdeći ciklus.

CGO ovaj program realizuje u okviru svog obrazovnog programa „Savremene tendencije u kritičkoj misli“, a facilitatorka tokom radionica je menadžerka PEP-a za Crnu Goru, Caroline Jovićević.

pep6

Tamara Milaš, saradnica na programima u CGO-u