VIII ciklus PEP-a uspješno pohađalo 59 polaznika/ca

U Centru za građansko obrazovanje (CGO), nakon deset nedjelja, završen je VIII ciklus radionica u okviru svjetski poznatog Programa Edukacijom do mira (PEP), a od 74 polaznika/ce koji su imali priliku pohađati PEP VIII, uspješno ga je završilo 59 polaznika/ca, koji su prisustvovali na više od 80% radionica.

PEP pomaže učesnicima/cama da istraže mogućnost ličnog mira i otkriju njihove unutrašnje resurse – oruđa za život kao što su unutrašnja snaga, mogućnost izbora, zahvalnost i nada. Interaktivne radionice su se sastojale od video priloga sa govorima Prem Ravata, čuvenog stručnjaka u ovoj oblasti, Takođe, radionice su obuhvatale i vrijeme za razmišljanje i prateći materijal za čitanje.

pep-viii

O samom programu najbolje govore njegovi polaznici. “Ovaj neuobičajeni multimedijalni program nas je iz radionice u radionicu podsticao da razmišljamo o suštinskim aspektima sebe kao živog bića, ulivao nam snagu za lični razvoj, pomagao nam da se oslobodimo sopstvenih strahova i ukazao kako da “mačem jasnoće” odrubimo glave “aždajama” koje narušavaju naš unutrašnji mir” jedan je od komentara bivših polaznika/ca, zabilježen u knjizi utisaka.

Novi, odnosno deveti, ciklus radionica u okviru PEP-a počinje 2. februara 2017. godine, te se ohrabruju svi zainteresovani polaznici/ce programa da, već od danas, u kontinuitetu šalju svoje prijave CGO-u na mail info@cgo-cce.org i na taj način sebi obezbijede sigurno mjesto. CGO će na svom sajtu objaviti oglas za PEP IX, mjesec dana prije njegovog početka, promovisati ga na društvenim mrežama, kao i u medijima.

pep-viii-1

CGO realizuje PEP u okviru svog obrazovnog programa „Savremene tendencije u kritičkoj misli“, a facilitatorka radionica je menadžerka PEP-a za Crnu Goru, Caroline Jovićević.

Tamara Milaš, saradnica na programima u CGO-u