Obavještenje o info sesijama

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje info sesije posvećene predstavljanju detalja konkursa za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva (OCD) u okviru projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika-M’BASE”.

Info sesije će se održati u skladu sa sljedećim rasporedom:

7.april 2021, od 11:00 do 13:00, Bijelo Polje, sala Opštine, II sprat

Mbase konkurs info sesija 1 najava

9. april 2021, od 10:00 do 12:00, Podgorica EU Info centar

Mbase konkurs info sesija 2

Na info sesijama biće detaljno predstavljeni ciljevi, teme i uslovi konkursa, a projektni tim odgovaraće na pitanja zainteresovanih OCD.

Zbog ograničenog broja mjesta, uslijed propisanih epidemioloških mjera, molimo Vas da se prijavite putem e-mail adrese MBASE@cgo-cce.org, najkasnije do 6. aprila, do 14:00 za info sesiju u Bijelom Polju, odnosno 8. aprila do 14:00 za info sesiju u Podgorici.

VAŽNA NAPOMENA: Samo oni koji budu prijavljeni na taj način i dobiju potvrdu da su uvršteni na spisak učesnika biće u mogućnosti da učestvuju na info sesiji. Prijave će se prikupljati po pristizanju kako bi se obezbijedile jednake šanse za sve.

Cilj konkursa je doprinos unapređenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi, kao i jačanju partnerstava između OCD, kao i OCD i lokalnih samouprava.

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu po ovom konkursu iznosi 550.000 EUR, a podrška za pojedinačne projekte kretaće se u rasponu od minimum 10,000 EUR do maksimalnih 60,000 EUR.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.