Obavještenje o dodatnoj info sesiji

Centar za građansko obrazovanje (CGO), usljed velikog interesovanja i ograničenog broja učesnika radi poštovanja epidemioloških mjera, organizovaće dodatnu info sesiju posvećenu predstavljanju detalja konkursa za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva (OCD) u okviru projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika-M’BASE” u srijedu 14.aAprila, od 10 do 12h, u prostorijama EU Info centra u Podgorici.

M base konkurs - info sesija 3

Predstavnici organizacije koje su se već prijavile i dobili na email potvrdu da je prijava primljena ali da će biti uključena za ovu, treću, sesiju ne moraju ponovo da se prijavljuju.

Na info sesijama se detaljno predstavljaju ciljevi, teme i uslovi konkursa, a projektni tim odgovara na pitanja zainteresovanih OCD.

Cilj konkursa je doprinos unapređenju integracije Crne Gore u Evropsku uniju osnaživanjem učešća organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi, kao i jačanju partnerstava između OCD, kao i OCD i lokalnih samouprava.

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu po ovom konkursu iznosi 550.000 EUR, a podrška za pojedinačne projekte kretaće se u rasponu od minimum 10,000 EUR do maksimalnih 60,000 EUR.

Projekat OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija.