Studenti na praksi

Deset odabranih studenata/studentkinja započelo je jednomjesečnu praksu u Institutu Alternativa i Daily Press-u, nakon pohađanja radionica o osnovama javnih politika i objektivnom novinarskom izvještavanju, kao i studijskih posjeta za odabrane stažiste/stažistkinje projektnim partnerima.

cgo-cce-aktivni-studenti (1)

Praksa je dio projekta „Aktivi studenti za održivi razvoj“, koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO. Specifi cilj projekta jeste unaprijeđenje vještina studenata/kinja smjera Novinarstvo i Politikologija sa Fakulteta političkih nauka kroz prenošenje znanja u okviru naučnih institucija i malih i srednjih preduzeća u cilju ostvarivanja tijesne veze između svih pomenutih sektora, a u korist studenata/kinja kojima je potreban praktičan vid edukacije.

Kroz ovaj projekat pet politikologa obavlja praksu u NVO Institut alternativa, a pet novinara u okviru portala Vijesti. Rezultati rada stažista/stažistkinja biće niz članaka, izvještaja i studija vezanih za teme koje obilježavaju crnogorsku svakodnevnicu, a koji će im omogućiti dobru osnovu za kasnije lakše prilagođavanje uslovima tržišta rada.

Projekat „Aktivni studenti za održivi razvoj“ finansira Evropska unija posredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija, a u okviru programa „Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, nauke i industrije.“

Svetlana Pešić, saradnica na programima u CGO-u